BlogZoet

Appel-havermouttaart

Appel-havermouttaart

door Marleen
Bekentenis: de geur van appeltaart die net uit de oven komt vind ik misschien nog wel lekkerder dan de appeltaart zelf. Maar, om je gerust te stellen, deze appeltaart smaakt heerlijk!

Wat heb je nodig? 
500 gram havermeel (havermout in blender)
2 eieren
175 ml water 
½ tl vanille aroma
3 tl bakpoeder
125 gram roomboter (bij voorkeur op kamertemperatuur)
2 el honing
5 appels
5 gedroogde vijgen
5 dadels
50 gram walnoten
1 tl kaneel
75 gram rozijntjes

Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 175°C. Kneed het meel, boter, bakpoeder, eieren, water, vanille-aroma en honing tot een soepel deeg in ongeveer 5 minuten met een mixer/keukenmachine en daarna nog zo'n 5 minuten met de hand. Vet een springvorm in en verdeel 1/3 deel van het deeg over de bodem en rand. Schil ondertussen de appels, snij ze in kleine blokjes en doe in een kom. Hak de dadels, vijgen en walnoten fijn en voeg deze toe aan de appelblokjes. Voeg tenslotte de kaneel en rozijnen toe en meng alles goed. Verdeel het appelmengsel over het deeg in de springvorm en rol het resterende deeg uit tot een lap van ongeveer een halve cm dik. Snij reepjes uit het deeg en bedek de taart met een mooi ruitjespatroon. Bestrijk de reepjes nog even met wat melk en zet de taart 60 minuten in de oven. Laat de taart naderhand goed afkoelen!

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *