BlogVegetarisch

Arabisch broodpizza met zoete puntpaprika

Arabisch broodpizza met puntpaprika

door Marleen
Afgelopen vrijdag ging ik voor het eerst sinds tijden weer met mijn oude huisgenootje, Aukje, koken. Zij bracht me dit heerlijke recept voor Arabisch broodpizza's, een genot om naar te kijken, nog meer genieten als je het op mag eten!

Wat heb je nodig? (1 pizza)
arabisch/libanees brood (turkse supermarkt)
3 el fritto
1 tl komijnpoeder
verse zwarte peper
2 tl gerookt paprikapoeder
1 puntpaprika
1 rode ui
6 cherrytomaatjes
30 gram magere feta
1 ei
koriander

Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 190°C. Leg het arabisch brood op een met bakpapier bedekte ovenschaal en besmeer met de fritto. Snij de puntpaprika in reepjes, de ui in ringetjes en de cherrytomaatjes in vieren. Verdeel de kruiden over het arabisch brood, leg de paprikareepjes, ui en tomaatjes in een cirkel op de pizza en laat ruimte in het midden vrij voor het ei. Kruimel de feta erover en breek het ei in het midden. Zet het geheel voor ongeveer 15-20 minuten in de oven tot het ei gaar is. Maak af met wat koriander.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *