BlogVis

Aziatische tilapiafilet met zoete aardappelpuree

Aziatische tilapiafilet met zoete aardappelpuree

door Marleen
Een heerlijke, krokante vis met zoete aardappelpuree.

Wat heb je nodig? (3-4 porties)
1 kg zoete aardappel, met schil, in stukjes
100 gram feta
1 bosje koriander
3 regenboogpenen
4 tilapiafilets
75 gram hazelnoten
1 tl harissa
1 limoen
scheut olijfolie
1 tl kurkuma
1 tl laos
1 cm gember
peper en zout
1 el sesamzaadjes

Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de blaadjes van 5 takjes koriander fijn samen met een scheutje olijfolie, het sap van een halve limoen en een handjevol hazelnootjes. Smeer een ovenschaal in met 1 scheutje olijfolie en het sap van de andere halve limoen.
Leg de tilapiafilets in de ovenschaal en wrijf deze in met de koriander-hazelnoot-crunch. Zet de vis 20-25 minuutjes in de oven.
Kook ondertussen de zoete aardappelstukjes 10 minuten, rasp de regenboogpenen en snijdt deze in stukjes. Bak de regenboogpenen met de sesamzaadjes in een wokpan eerst 5 minuten op hoog vuur in wat olie, regelmatig omscheppen, zet daarna het vuur van de penen wat lager en wok rustig door. Giet ondertussen de aardappelen af, doe de harissa, kurkuma, laos, gember en de blaadjes van 5 takjes koriander bij de aardappels en pureer dit alles met een staafmixer tot de gewenste structuur ontstaat. Verkruimel ondertussen de feta en snijdt de overige hazelnootjes grof.
Haal de vis uit de oven. Serveer de zoete aardappelpuree met daarbij de regenboogpenen, eventueel nog wat extra koriander, de feta en hazelnootjes en leg het visje erbij.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *