Zoet

Bananenbrood

Bananenbrood

door Marleen 
Bananenbrood, ik heb al vele varianten geprobeerd. Maar de lekkerste is toch altijd diegene die je lekker zelf maakt.

Wat heb je nodig?
150 ml melk
2 grote, rijpe bananen
1 tl vanille extract
115 gram rietsuiker (of kokosbloesemsuiker, verkrijgbaar @De Tuinen)
115 gram zachte roomboter
250 gram bloem
1 zakje bakpoeder
75 gram pecannoten

Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cakeblik met bakpapier. Mix de zachte boter met de suiker tot er een gladde massa ontstaat. Prak de bananen, voeg hieraan de melk toe en mix ook dit tot een gladde massa. Voeg het banaan-melkmengsel toe aan het boter-suikermengsel en mix dit tot alles goed verdeeld is. Voeg dan de bloem, bakpoeder en kruiden toe en mix het enkele minuutjes op middelhoge snelheid tot één geheel. 
Hak ondertussen ⅔ van de pecannoten grof, doe deze door het beslag en spatel even om zodat de noten goed verdeeld zijn. Spatel het beslag in de cakevorm en strijk het glad zodat de massa gelijk verdeeld is over de cakevorm. Leg de overige pecannoten op het beslag en zet in de oven. Laat 50 minuten in de oven bakken op 180°C. Check na 50 minuten even of het bananenbrood klaar is door een prikker erin te steken, blijven er geen kruimeltjes aan de prikker hangen? Dan is je bananenbrood klaar. Zo niet, laat het geheel nog 5 minuutjes in de oven staan tot er geen kruimels meer aan de prikker blijven hangen. Laat het bananenbrood een halfuur tot drie kwartier afkoelen op een rooster.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *