BlogZoet

Warm weer-recept: homemade bananenijs met walnoten

De afgelopen dagen, wat zeg ik: weken, hebben we mogen genieten van bijzonder tropisch weer in Nederland. Heerlijk! Oké, het is warm, je bent snel bezweet, poetsen en sporten heb je steeds minder zin in, maar: de zon schijnt! En als de zon schijnt vind je ons het liefst buiten. Het gevoel van de zon op je huid, zó fijn! We hoeven deze zomer helemaal niet naar Spanje, Zuid-Frankrijk of Thailand, lekker hier blijven! Om van die hitte bij te komen zijn een plons in het water, heerlijke verkoelende drankjes of een heerlijke ijsje een goeie oplossing. En dat laatste gaan we je bij helpen: we maakten zelf bananenijs met walnoten. Dit bananenijs is easy to make, heerlijk fris, en vooral enorm lekker! Best of all? Je hebt maar 2 ingrediënten en een beetje geduld nodig voor dit bananenijs! 

Bananenijs met walnoten
Bananenijs met walnoten

Wat heb je nodig voor drie bolletjes bananenijs met walnoten?
1 (bevroren) banaan
handje walnoten

Wat moet je doen?
Ik benoemde het al kort: je hebt heel even geduld nodig voor dit heerlijke bananenijs. Waarom? Je zult de banaan eerst moeten bevriezen in de diepvries. Snij hiervoor een banaan in plakjes en vries ze in een (diepvries)zakje in. Doe dit bijvoorbeeld de avond van te voren óf zorg dat je altijd een banaan in de vriezer hebt legen, zodat je op élk moment instant bananenijs kunt maken! Zorg bij het invriezen er wel voor dat de stukjes banaan wat los van elkaar zitten, met name als je een wat minder sterke blender hebt, anders vriezen ze alsnog als een groot blok aan elkaar vast.

Stop de bevroren banaan in de blender en blend tot een smeuïge massa. Soms heeft de banaan een klein duwtje nodig, maar uiteindelijk zal het een ijsstructuur worden. Meng de walnoten (eventueel grofgehakt) er doorheen en klaar!

Geniet van je bananenijs met walnoten!

PS: heb je geen blender? Dit recept werkt ook prima met een staafmixer!

PPS: in need for protein? We maakten al eens eerder bananenijs, maar dan met extra eiwitten - het recept vind je hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *