BlogSoepenVegetarisch

Bataat-red currysoep met Jonnie Boer Thai red curry

door Marleen
Beter goed gejat, dan slecht bedacht!
Afgelopen week was ik uit eten en had ik een bataat-red currysoep besteld, en wat was deze lekker! Tijd om dit dus eens proberen na te maken, met zelfgemaakte red curry!

Voor de Thai red curry gebruikte ik de heerlijke kruiden van Jonnie Boer. Door deze te mengen met kokosolie, krijg je een heerlijke red curry boemboe. Deze boemboe vormt samen met de bataat uiteindelijk de basis voor de heerlijke bataat-red currysoep!

Deze bataat-red currysoep is heerlijk verwarmend in de herfst en winter door de heerlijke kruiden. De soep is niet té pittig, maar wel erg lekker gekruid!

Hou je niet zo van Thai red curry of de smaak van bataat? Gelukkig voor jou hebben we bij Vers Geluk iets met oranje soepjes. Probeer eens deze pompoensoep, of deze heerlijke bloemkool-kerriesoep.

Bataat-red currysoep
Bataat-red currysoep

Wat heb je nodig voor vier personen?
3 bataten, met schil, in stukjes
1 ui, gesnipperd
2 eetlepels Jonnie Boer Thai red curry kruiden
200 ml kokosmelk
2 el kokosolie
1 teen knoflook
400 ml bouillon
handje koriander (optioneel)

Wat moet je doen voor deze bataat-red currysoep?
Verhit in een pan de olie en fruit de ui en knoflook. Voeg de homemade Thai red curry boemboe toe en bak 1 minuut tot de geuren vrij komen. Schenk de groentebouillon in de pan. Voeg de stukjes bataat toe en kook deze in ruim vijftien minuten gaar. Neem de pan van het vuur en pureer de bataat-red currysoep met de staafmixer tot er een gladde massa ontstaat. Zet de pan terug op het vuur en voeg de kokosmelk toe. Verwarm de bataat-red currysoep nog zo'n 3 minuten. Breng op smaak met zout, peper en top af met koriander. 

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *