BlogSoepenVegetarisch

Bloemkool-kerriesoep

Bloemkool-kerriesoep

door Marleen
De herfst is officieel begonnen en het weer doet daar lekker aan mee, dus is het tijd voor soep! Na een warme zomer, waarin mijn voorkeur niet uit gaat naar een warm soepje, is het nu weer zover. Deze keer: bloemkool-kerriesoep.

Wat heb je nodig? (3-4 porties)
450 gram bloemkoolroosjes
1 l water
2 el creme fraîche
1 bouillonblokje
2-3 el kerrie
preiwit van 1 prei
olijfolie

Wat moet je doen?
Snij het preiwit fijn en fruit in een soeppan in de olijfolie. Voeg het water en bouillonblokje toe en breng aan de kook. Voeg de bloemkoolroosjes en kerrie toe en laat dit 10-15 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender en serveer met een el creme fraîche.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *