BlogZoet

Caramelized pistachio brownies

Caramelized pistachio brownies

door Marleen
Inmiddels het 4e brownierecept op Vers Geluk. Of ik van brownies hou? Zeker! Ook dit recept is een pareltje, de combinatie van crunchy pistachenootjes met zachte karamel en een heerlijk smeuïge chocoladebrownie maakt deze brownie tot een smaaksensatie.

Wat heb je nodig? (30 brownies)
200 gram donkerbruine basterdsuiker
200 gram roomboter
240 gram 72% pure chocolade
1 tl vanille-aroma
5 eieren
2,5 el bloem
1,5 el cacao
1,5 tl zout
115 gram gepelde pistachenootjes
180 ml water
240 gram kristalsuiker
150 ml slagroom

Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed de vorm met bakpapier (ik gebruikte een grote braadslee als vorm, dan krijg je mooi dunne brownies). Smelt de boter en chocola au-bain-marie. Mix het vanille-aroma, de basterdsuiker en de eieren met een garde tot een geheel. Schenk het chocomengsel, de bloem, cacao en zout erbij en spatel door tot een gladde massa ontstaat. Giet in de vorm, verdeel gelijkmatig en bak in ongeveer 25 minuten gaar in de oven. Laat de brownies buiten de oven volledig afkoelen (dit duurt ongeveer 2 uur). 
Rooster ondertussen de noten in een droge koekenpan en verwarm het water en de kristalsuiker in een steelpannetje op laag vuur. Laat het water met de suiker doorkoken, niet roeren! Karameliseer tot de suikersiroop lichtbruin is en naar karamel ruikt. Giet dan al roerend de slagroom erbij, laat 5 minuten doorwarmen op laag vuur tot alle karamel opgelost is in de slagroom en er een lichtbruine room ontstaat. Voeg de geroosterde pistachenoten toe en schenk over de brownies, laat 20 minuten lichtjes opstijven in de koelkast en snij in vierkantjes.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *