BlogZoet

Carrot cake

Carrot cake

door Marleen 
Taarten zijn bij mij altijd welkom, maar met deze carrot cake maak je mij wel echt blijer dan met een slagroomtaart. De heerlijke frosting in combinatie met de kruidige cake, jammie!

Wat heb je nodig?
300 ml plantaardige olie (kokosolie, zonnebloemolie of arachide-olie)
400 gram wortelen
6 eieren
200 gram bruine basterdsuiker
100 gram witte basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
350 gram zelfrijzend bakmeel
3 tl bakpoeder
2 tl koekkruiden
flinke hand walnoten
200 gram monchou
50 gram zachte roomboter
60 gram poedersuiker
1 tl citroenrasp

Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 170°C. Vet een cakevorm in met boter en paneermeel. Rasp de wortelen in de keukenmachine. Mix de eieren met de basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker en de olie tot een gladde massa. Voeg het zelfrijzend bakmeel, de bakpoeder en de koekkruiden toe en mix weer tot er een egaal beslag ontstaat. Spatel daarna de geraspte wortel en walnoten erdoor, zorg dat je de wortel en walnoten goed verdeeld en spatel zeker 2 minuten door het beslag. 

Schep het beslag in de cakevorm en bak in 70 tot 80 minuten gaar. Twijfel je over de gaarheid? Doe de satéprikker-test! Steek een lange satéprikker in het midden van de cake tot op de bodem, komt de prikker er schoon uit? Dan is je cake klaar! Is je prikker vochtig en/of blijft er beslag aan vasthangen? Dan moet je cake nog even, doe deze test na 80 minuten om de 5 minuten, zodat je zeker weet dat je je cake niet te lang bakt.

Haal de cake uit de oven, laat 5 minuten rusten. Haal de cake uit de bakvorm en laat je cake afkoelen op een rooster voor zeker 1,5 uur. Maak ondertussen de frosting door de zachte roomboter luchtig te kloppen in zo'n 3-4 minuten. Mix de monchou, citroensap, poedersuiker en 1 zakje vanillesuiker met de roomboter. Strijk de frosting over je afgekoelde cake en garneer met de overige walnoten. 

Geniet ervan!

print recept

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Pingback Pompoen/aubergine-lasagne | Girls on the Move

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *