BlogZoet

Cheesecake in a jar

door Hanna
Krijg je vrienden of familie over de vloer en wil je ze verwennen met een heerlijk dessert, wat er ook nog eens leuk uitziet? Dan is dit toetje zeker een aanrader. Zoet, fruitig en een frisse smaak door de yoghurt.

Wat heb je nodig? (4 porties)
100 ml slagroom
125 gram suiker
150 gram mascarpone
1 zakje vanillesuiker
150 gram Bastogne kruimels
100 gram roomkaas
400 gram yoghurt
300 gram blauwe bessen
1 el citroensap
4 weckpotjes

Wat moet je doen?
Klop de slagroom stijf. Meng vervolgens de mascarpone, yoghurt, roomkaas, citroensap en suiker door elkaar in een kom. Schep de slagroom er vervolgens doorheen. Pureer 200 gram bosbessen samen met de vanillesuiker totdat het een saus is geworden. Pak hierna de (weck)potjes en schenk om en om een laagje blauwe bessensaus en yoghurtmengsel in de potjes. Gebruik eventueel een spuitzak of dunne knijpfles als je dit handiger vindt. Voor de topping verkruimel je een aantal Bastogne koekjes en verdeel je de resterende bosbessen over de potjes.

Geniet ervan!

print recept

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *