BlogZoet

Chocoladetaart met rood fruit

Chocoladetaart met rood fruit

door Marleen 
Deze heerlijke (machtige) chocoladetaart is hemel op aarde, hij kost je niet meer dan 15 minuutjes werk (wel 4 uur geduld) en je hebt geen oven nodig! Snel even spieken hoe dit recept werkt? Bekijk het 60-seconds-videorecept van deze heerlijke chocoladetaart hier!

Wat heb je nodig?
400 gram chocolate chip cookies of oreo cookies
130 gram roomboter, gesmolten
240 gram melkchocolade, in stukjes gebroken
120 gram pure chocolade, in stukjes gebroken
240 ml slagroom
230 gram frambozen/aardbeien

Wat moet je doen?
Doe de koekjes in de hakmolen en hak fijn tot kruimels. Giet de gesmolten boter erover en laat de keukenmachine weer even draaien tot het één massa wordt. Doe het koek-mengsel in de bakvorm en duw dit met de achterkant van een lepel plat op de bodem en tegen de rand. Strijk glad en zet in koeling.
Maak ondertussen de vulling door de pure- en melkchocolade-stukjes in een kom te doen. Verwarm de slagroom in een steelpan op laag vuur tot er stoom vanaf komt (niet laten koken!). Giet de warme slagroom over de chocoladestukjes en laat 1 minuut staan. Roer daarna tot alle chocolade stukjes gesmolten zijn en de massa één geheel is.
Giet het chocolademengsel in de bakvorm over de koekbodem. Verdeel het fruit over het chocolademengsel en zet de taart voor in ieder geval 4 uur in de koeling. 

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *