BlogSaladesVegetarisch

Falafelsalade met munt en honing-mosterddressing

Falafelsalade

door Marleen
Ben je op zoek naar een snelle, maar o-zo lekkere salade? Probeer deze smaakvolle falafelsalade dan eens!

Wat heb je nodig? (3-4 porties)
2 avocado's, in stukjes
blaadjes van 10 takjes munt, in stukjes gescheurd
1 grote winterpeen, geschild en in grote stukken gesneden
240 gram falafel
1 zak veldsla, gescheurd 
150 gram quinoa
300 ml water
5 el olijfolie
2 el grove mosterd
1 el citroensap
1 el honing
1 tl kwark
snufje zeezout
snufje peper

Wat moet je doen?
Kook de quinoa in 300 ml water voor zo'n 10-15 minuten met de deksel op de pan, laat daarna nog 5 minuten afgedekt staan. Giet daarna af en laat uitlekken in een zeef.
Verdeel ondertussen de gescheurde veldsla over de borden, doe hier de quinoa over. Snijd ondertussen de falafel-balletjes in vieren en bak deze 3-5 minuutjes in een koekenpan met olijfolie/boter/kokosolie. 

Pak ondertussen een hakmolen erbij en doe hier de stukken winterpeen in, even draaien tot de peen in kleine stukjes is gehakt en verdeel ook de peen over de borden. Doe dan de olijfolie, mosterd, citroensap, honing, kwark, zeezout en peper in de hakmolen. Laat draaien tot het een mooie massa wordt en klaar is je dressing. Verdeel de avocado, wortel en falafel over de borden en maak af met de heerlijke dressing.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *