BlogVegetarisch

Falafelsandwich (met zelfgemaakte falafel-recept!)

Falafelsandwich

door Marleen
Ik hou enorm van falafel, ik heb het echter nog nooit zelfgemaakt. Simpelweg omdat ik de kant-en-klaar-falafelballetjes van de Albert Heijn echt super lekker vind en ik het zelf maken vaak lang vind duren en veel gedoe vind... Tot vandaag: ik maakte mijn eigen easy-to-make falafel (op sandwich).

Wat heb je nodig? (2 sandwiches)
310 gram kikkererwten (uitgelekt)
1 el gemalen komijn
2 tl cayennepeper
3 el citroensap
1 teentje knoflook
3 el bloem
1 el zeezout
1 tl bakpoeder
2 el fijngehakte koriander
2 el (kokos)olie
4 boterhammen
½ courgette
tzatziki
1 handje verse spinazie

Wat moet je doen?
Hak de kikkererwten fijn in de keukenmachine, voeg de kruiden en citroensap toe en meng goed. Doe het kikkererwtenmengsel in een kom, voeg de bloem en het bakpoeder toe en roer goed door. Als het mengsel nog nat is, voeg dan nog wat bloem toe. Verhit de olie in een pan en maak met je handen kleine platte 'burgertjes'. Laat elk falafelburgertje op middelhoog vuur ongeveer 3 minuten per kant bakken en draai om. Doe ondertussen de boterhammen in de broodrooster, snij de courgette in plakjes en grill de courgetteplakjes kort aan beide zijden in een grillpan. Besmeer de geroosterde boterhammen met de tzatziki, beleg met wat blaadjes spinazie, leg daarop de gegrilde courgette en maak af met de falafel. 

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *