BlogVis

Fish & chips

Fish & chips

door Marleen
Ik vind fish & chips heerlijk, het enige nadeel vind ik dat het zo vet en ongezond is. Vandaar hier het recept voor een gezondere variant.

Wat heb je nodig? (1 portie)
1 kabeljauwfilet
1 medium zoete aardappel, in frietjes gesneden
1 el roomboter
1 scheutje olijfolie
1 tl kerriepoeder
versgemalen peper
1 tl zeezout
1 el peterselie
1 tl oregano
2 tl cayennepeper
1 tl creme fraiche
1 tl mayonaise
rasp van een kwart limoen

Wat moet je doen?
Verwarm de roomboter in een grote koekenpan en de olijfolie in een kleinere koekenpan. Doe de zoete aardappelfrietjes in de koekenpan met roomboter, strooi de helft van de cayennepeper over de frietjes. Bak de frietjes voor 5 minuutjes op hoog vuur, regelmatig omscheppen, bak de frietjes daarna op lager vuur tot ze een mooie goud-bruine kleur krijgen. Doe ondertussen de kabeljauwfilet in de koekenpan met olijfolie. Strooi het kerriepoeder, de peper, zout, peterselie en oregano over de filet en laat bakken tot de vis gaar is, dit zal zo'n 6 minuutjes zijn..
Maak ondertussen de mayonaise voor bij de frietjes: voeg de crème fraiche, mayonaise, cayennepeper en limoenrasp samen, even roeren en klaar.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *