BlogFoodtalk

FOODTALK: Meat-tox

Healthy New Year

Een nieuw jaar,
een nieuw begin,
een nieuwe jij.

Start jouw 2017 goed met dit inspiratiekookboek voor een gezond begin! Om niet alleen aan jezelf, maar ook aan het klimaat te denken, bestaat dit kookboek slechts uit vegetarische recepten. Doe deze eerste maand een meat-tox en probeer je vleesconsumptie voor de rest van 2017 te minderen!

Een MEAT-TOX, wat is dat? Het is hetzelfde principe als een detox. Maar wat is dan een detox?
"Detox is een afkorting van detoxificatie. Dit wordt ook wel ontgiften of 'ontslakken' genoemd. Detox betekent het reinigen van het lichaam. Dit wordt al sinds mensenheugenis gedaan."

Op 1 januari starten we met deze MEAT-TOX, wat inhoudt dat je een maand geen vlees eet. Het doel is niet om iedereen vegetarisch te maken, maar wel om mensen bewust te maken van de (overbodig) grote hoeveelheid vlees wij met zijn allen eten. Momenteel eet de gemiddelde Nederlander 38 kilogram vlees per jaar. Terwijl we maar de helft (17,6 kilogram per jaar) daarvan nodig hebben om aan de voor mens en milieu optimale hoeveelheid dierlijk eiwit (4,4 kilogram per jaar) te komen.

Wat dat met het klimaat te maken heeft? Als jij 1 dag geen vlees eet, bespaar jij 1.366 liter water. Eet jij de hele maand januari geen vlees? Dan bespaar je 42.346 liter water! Naast dat hoeven er minder dieren gefokt te worden voor consumptie, waardoor de mate van CO2-uitstoot door koeien enorm afneemt! 

Ben jij niet vegetarisch? En vind je het lastig om te stoppen met vlees eten? Probeer dan in ieder geval te minderen. Ik eet hooguit 1-2 keer per week een kleine portie vlees, de rest van de week eet ik andere bronnen van proteïne zoals kaas, noten, zuivel en vleesvervangers.

Om meteen de koe bij de horens te vatten (en hem dus niet op te eten) start Vers Geluk vanaf 1 januari 2017 met een MEAT-TOX, doe jij mee? 

Meld je aan voor het Facebook-event en deel jouw MEAT-TOX maand!

Meer informatie? Klik hier en download het gratis inspiratiekookboek!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *