BlogZoet

Frambozen-meringuetaart

Frambozen-meringuetaart

door Marleen
Deze frambozen-meringuetaart is zo (zo zo) enorm lekker! En niet eens zo heel moeilijk, maken dus!

Wat heb je nodig?
310 gram kristalsuiker
125 gram roomboter (op kamertemperatuur)
4 eidooiers
4 eiwitten
rasp en sap van 1 citroen
125 gram zelfrijzend bakmeel
1 tl wijnsteenbakpoeder
3 el melk
merg van 1 vanillestokje/1 tl vanillearoma
200 ml slagroom
250 gram frambozen
1 zakje klop-fix

Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 200°C. Vet twee kleine springvormen (20 cm) in en bekleed de randen met bakpapier. Klop de zachte roomboter en 100 gram suiker tot een luchtige massa ontstaat. Voeg de eidooiers, melk, citroenrasp, zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder toe en mix. Verdeel de mix over beide springvormen en smeer goed uit over de bodem. 

Klop dan in een vetvrije kom de eiwitten stijf en voeg 200 gram suiker toe, mix tot het eiwit glanzend stijf is.
Prak een flinke hand frambozen met een scheutje citroensap en de laatste 10 gram suiker. Spatel de frambozenpuree soepel door het opgestijfde eiwit en verdeel het mengsel ook over beide springvormen. Maak bij 1 van de springvormen piekjes in het eiwit, dit wordt de bovenste taart.. Bak beide taarten in 25 minuten gaar en doe de prikkertest, zet eventueel nog 5 minuutjes langer in de oven. Klopt ondertussen de slagroom en vanille in een vetvrije kom samen met de klop-fix stijf.

Haal beide taarten uit de oven en laat volledig afkoelen in de vorm, verwijder dan de vorm en het bakpapier en leg de onderste taart (zonder pieken) op een taartschaal. Besmeer met de slagroom en verdeel de rest van de frambozen erover. Leg de andere taart (met pieken) erop en zeef poedersuiker erover. 

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *