BlogVegetarisch

Gegrilde bloemkoolsalade

Gegrilde bloemkoolsalade

 

door Marleen 
Ik ben fan van bloemkool, maar wel een beetje klaar met de vele 'conventionele' bereidingswijze hiervan, daarom deze keer: gegrild!

Wat heb je nodig? (2 porties)
1/2 bloemkool
1 tl gerookt paprikapoeder
2 el olijfolie
peper en zout naar smaak
1 cup quinoa
150 gram linzen, gekookt
handje koriander
1 el ras el hanout kruiden
handje gedroogde abrikozen, in stukjes

Wat moet je doen?
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder de bladeren van de bloemkool en was de bloemkool. Snij de bloemkool door midden en snij een helft van de bloemkool in plakken. Doe de bloemkoolplakken in een kom, voeg de paprikapoeder, peper, zout en olie toe en roer goed door. Verhit een grillpan en gril de plakken bloemkool aan weers zijden tot deze ‘beetgaar’ en goudbruin zijn.

Doe alle ingredienten samen in een kom, top af met de gegrilde bloemkoolplakken.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *