BlogVegetarisch

Geroosterde herfstgroenten

Geroosterde herfstgroenten

door Marleen
Deze heerlijke geroosterde herfstgroentjes zijn dus echt ideaal voor een avondje dat je eigenlijk weinig zin hebt om te koken, maar wel iets lekkers én gezonds op tafel wil zetten. 

Wat heb je nodig? (3 personen)
½ butternut/flespompoen
1 medium zoete aardappel
1 courgette
5 takjes rozemarijn
10 takjes tijm
scheut olijfolie
zeezout
peper

Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en Was de groenten. Snij de pompoen in tweeën en verwijder de zaadlijsten met een eetlepel. Snij de pompoen in stukjes met schil en al. Verdeel de pompoenstukjes over de bakplaat. Snij ook de zoete aardappel met schil en al in stukjes en de courgette in plakjes. Kraak de noten (ik gebruikte walnoten, pecannoten, hazelnoten, kastanjes en amandelen) en verdeel zowel de groenten als noten over de bakplaat en besprenkel met wat olijfolie. Verdeel de kruiden erover en laat de groenten 30 minuten in de oven roosteren tot ze gaar zijn.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *