BlogZoet

Granola

Granola

door Marleen
De geur van granola in je huis, heerlijk. En als je hem dan ook nog lekker op mag eten - helemaal super! Deze granola is niet te zoet, heerlijk crunchy en een erg fijn en makkelijk recept.

Wat heb je nodig?
50 gram amandelen
25 gram kokosschaafsel of rasp
150 gram havermout
25 gram gemengde pitten
3 el plantaardige olie
3 el honing
40 gram kokosbloesemsuiker
30 gram hazelnoten
1 eetlepel water
140 gram walnoten/pecannoten
flinke el kaneel
halve tl kardemom
8 gedroogde vijgen
8 gedroogde abrikozen
2 el moerbeien

Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 160°C. Hussel alle ingrediënten, behalve het gedroogde fruit, in een grote kom door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel hierover. Zet 30 minuten in de oven en roer zo nu en dan.

Laat het geheel afkoelen en voeg tenslotte de abrikozen, vijgen en moerbeien toe.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *