BlogSeizoenspecialsVegetarisch

Februarispecial | Groentekrans

Groentenkrans

Indruk maken op je tafelgasten met zeer weinig moeite? Maak dan deze oogverblindend mooie groentekrans! Hij is niet alleen mooi, ook nog eens superlekker én supergezond! Je weet zeker dat je hiermee in ieder geval aan je ADH voor groenten voldoet!

Wat heb je nodig? (5-6 personen)
2 zoete aardappels
1 courgettes
1 aubergines
1 gele paprika, ontdaan van de zaadjes
halve butternut, zonder schil en ontpit (pompoen)
3 el tomatenblokjes (blik)
1 tl gerookt paprikapoeder
1/2  tl chilipoeder
1 tl rozemarijn
1 tl oregano
1 tl tijm
2 el olijfolie
zout en peper

Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij ondertussen de groenten met een mandoline, of met de hand, in dunne plakjes. Meng de tomatenblokjes met de kruiden smeer dit op de bodem van een grote, ronde, ovenbestendige schaal.

Maak dan stapeltjes van de verschillende groenten en sorteer een beetje op grootte. Leg de stapeltjes één voor één in de schaal, begin aan de buitenzijde en ga zo door tot je de buitenste ring gevuld hebt. Begin dan met de binnenste ring, en steek met de overige plakjes groenten in de ‘open’ plekken.

Besmeer de groenten met een kwastje met de olijfolie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Laat de groenten in 4o – 60 minuten in de oven gaar worden (afhankelijk van de dikte van de groenteplakjes).

Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *