BlogSeizoenspecials

Februarispecial | Groentepotje met rijst en gegrilde courgette

Groentepotje met rijst en gegrilde courgette

door Hanna
Een licht gerecht met veel groente én smaak. Deze rijst met courgette, broccoli, paprika, kip en champignons is ideaal als je behoefte hebt aan een portie vitaminen.

Wat heb je nodig? (2 personen)
1 courgette
1 broccoli
1 rode paprika
1 bakje champignons
2 kipfilets
200 gram zilvervliesrijst
4 el olijfolie
italiaanse kruiden
sojasaus

Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 175°C. Snijd de courgette in de lengte in dunne repen en leg ze op een ovenbakplaat. Men de olijfolie met de Italiaanse kruiden en bestrijk de courgetterepen dun met dit mengsel. Zet ze vervolgens voor 20 minuten in de oven om te laten grillen. Dit zou ook in een grillpan kunnen.

Snijd ondertussen de paprika, champignons en broccoli. Laat de broccoli koken, maar niet al te lang, zodat er nog een bite in zit. Snijd ook de kipfilets in kleine stukjes en breng op smaak met wat sojasaus en kruiden naar keuze. Bak de stukjes kip gaar en doe hier op het laatste moment de paprika, broccoli en champignons bij. Kook de rijst zoals op de verpakking staat. Haal de courgetterepen uit de oven en leg ze naast elkaar op het bord, zodat het bord bedekt is met courgetterepen. Daarover heen schep je de rijst, samen met de kip, paprika, champignons en broccoli. Voor de smaak kan je er nog een beetje sojasaus overheen gieten.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *