BlogSaladesVegetarisch

Halloumi-salade

Halloumi-salade

door Marleen
Een heerlijke halloumi-salade. Wellicht niet hetgeen waar jullie in Nederland op zitten te wachten met dit koude weer daar. Maar hier in Florida is deze salade perfect, het hete en benauwde weer van zo'n 35 graden begint nu plaats te maken voor wat frissere dagen (lees: 25 graden, minder benauwd). Maar ondanks dat - deze salade is heerlijk als lunch in NL!

Wat heb je nodig? (2 personen)
1 cup quinoa
1/4 komkommer
twee flinke handen verse babyspinazie
225 gram halloumi
1 el kokosolie
1 el gemalen komijn
2 tomaten
2 el cranberries
blaadjes van 3 takjes munt
blaadjes van 3 takjes koriander
50 ml extra vergine olijfolie
30 ml honing

Wat moet je doen?
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af onder de koude kraan. Snij ondertussen de komkommer in blokjes en de tomaten in partjes. Meng de spinazie met de quinoa, komkommerstukjes en tomaatpartjes. Snij de halloumi in reepjes en bak de halloumi met de komijn krokant in wat kokosolie op middelhoog vuur. Keer af en toe om. Maak ondertussen de dressing door de munt en koriander fijn te hakken en te mengen met de olijfolie en honing. Verdeel de dressing over de quinoa en verdeel de halloumi over de salades gevolgd door een handje cranberries.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *