BlogSeizoenspecialsVegetarisch

Oktoberspecial | Herfstspaghetti met biet, peer en walnoot

Herfstspaghetti met biet, peer en walnoot

door Hanna
Koken met de seizoenen, het is niet alleen beter voor je portemonnee, maar ook nog eens beter voor de kwaliteit van de ingrediënten! Door te eten wat er in het betreffende seizoen geoogst wordt, eet je de producten in hun puurste wezen. In deze maandspecial deze heerlijke herfstspaghetti. Ideaal voor als je kleurrijk (en voedzaam) wil eten met veel verschillende smaken die allemaal goed bij elkaar passen.

Wat heb je nodig? (3 porties)
300 gram volkoren spaghetti
250 gram ricotta
4 gekookte bietjes
2 peren
1 citroen
1 ui
50 gram walnoten

Wat moet je doen?
Snij de ui in kleine stukjes en fruit deze met een beetje olijfolie in een pan. Voeg hierna de ricotta toe en roer goed door elkaar, snijd de citroen door midden en gebruik het sap van een halve citroen voor het mengsel.

Kook de spaghetti tot deze gaar is. Snijd de bieten in blokjes en kook deze twee minuten, zodat ze warm zijn. Snijd de peren ook in blokjes en halveer de walnoten.

Schep de spaghetti op een bord en leg er wat saus bij, decoreer vervolgens met stukjes biet, peer en walnoot.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *