BlogSnacks

Hummus

Hummus gegrilde paprika

door Marleen 
Deze hummus is iets meer oranje dan je misschien normaal gewend bent. Er zit namelijk gerookt paprikapoeder in wat deze spread/dip een heerlijk rooksmaakje geeft! Hummus is heerlijk als spread of dip voor bij de borrel, maar ook als smaakmaker door een salade!

Wat heb je nodig?
330 gram kikkererwten
3 el tahin
1 el citroensap
1 teen knoflook
1 tl gerookt paprikapoeder
1 ½ tl komijn
50-100 ml water
2 tl zeezout

Wat moet je doen?
Spoel de kikkererwten af onder de kraan en laat ze uitlekken in een zeef. Doe ze in de keukenmachine en voeg de overige ingrediënten toe. Wat betreft het water kun je het beste even zelf kijken wat je fijn vindt: wil je een smeuïgere spread of mag de hummus best een wat drogere structuur hebben? Hoe meer water = hoe smeuïger de hummus. 
Laat de keukenmachine draaien tot alle ingrediënten fijngemalen zijn en de gewenste structuur van de hummus is ontstaan.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *