BlogDrankjes & sapjes

Icetea, homemade en heerlijk fris met nectarine en limoen

Al vele weken mogen we in Nederland genieten van prachtig zomers weer, met temperaturen boven de 25 (en soms zelfs boven de 35) graden Celsius. Ondanks het lekkere weer is er toch vaak een verschil met echt op vakantie zijn: je moet gewoon werken. Om toch dat vakantiegevoel te krijgen is deze heerlijke homemade icetea uitermate geschikt! Met vers fruit en frisse kruiden wordt jouw Nederlandse zomer nog beter! Ga je toch op vakantie? Ook dan is deze icetea meer dan geschikt. Op de camping of in een hotel, supereasy! In Nederland of in het buitenland: met deze frisse icetea zul je gegarandeerd indruk maken op je collega's/medevakantiegangers.

Homemade icetea
Homemade icetea

Wat heb je nodig voor de homemade icetea?
1,5 liter gekookt water
1 liter koel kraanwater
3 theezakjes Biologische Groene thee met Raspberry (bijv. deze)
1 limoen, in partjes
1 nectarine, in partjes
paar takjes munt
honing naar smaak
ijsklontjes om het af te maken

Wat moet je doen?
Laat de theezakjes in het gekookte water trekken, voeg na 1,5 uur het koele kraanwater toe. Voeg ook de limoen, nectarine en honing toe aan de kan en laat een nachtje in de koelkast staan. Voeg vlak voor serveren ijsklontjes aan de kan toe en laat de zomer maar komen!

Geniet ervan!

PS: wil je de icetea minder sterk of juist sterker? Voeg meer/minder theezakjes toe en/of laat ze langer/korter trekken in het gekookte water.

PPS: hou je van zoet of juist van minder zoet? Voeg naar smaak meer of minder honing toe, je kunt eventueel de honing vervangen door agavesiroop. 

PPPS: ben jij allergisch voor steenvruchten en dus voor nectarine? Je kunt deze icetea ook prima maken door de nectarines te vervangen door verse frambozen of diepvriesframbozen. Je icetea wordt dan iets zoeter van smaak, dus wees zuinig met de honing!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *