BlogSalades

Japanse quinoasalade met biefstuk

Japanse quinoasalade met biefstuk

door Marleen
Japanse quinoasalade is voor mij iets nieuws, maar wel erg lekker! De biefstuk wordt door de kruiden van Jonnie Boer licht pikant en krijgt een hele fijne smaak in combinatie met de Japanse smaken in de groenten.

Wat heb je nodig? (2 porties)
100 gram quinoa
2 biefstukjes
1 bosje koriander
100 gram pinda’s
125 gram tauge
3 bosuitjes
1 rode paprika
1 groene paprika
1 komkommer
1 limoen
scheut sojasaus
1 el Jonnie Boer Shichimi Togarashi kruiden

Wat moet je doen?
Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de biefstukjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Maak ondertussen de paprika’s schoon en snij in dunne reepjes. Was de komkommer en maak hier met een spiraalsnijder slierten van. Verhit wat wokolie in een koekenpan of wok en voeg hieraan de komkommer, paprika, taugé en sojasaus toe. Boen ondertussen de limoen en rasp de schil. Pluk de blaadjes van de takjes koriander en voeg toe aan de koekenpan. wok nog maximaal 3 minuten. Dep de biefstukjes droog met keukenpapier en verdeel de kruiden van jonnie boer over de biefstukjes en wrijf ze hiermee goed in. Verhit wat roomboter in een koekenpan en laat aan beide zijden maximaal 4-5 minuten bakken tot deze bruin kleurt. Snij dan ondertussen de bosui in ringetjes en doe in een kom. Voeg hieraan de quinoa, gewokte groenten en limoenrasp aan toe en snij de biefstuk in reepjes alvorens deze op de salade te leggen. Maak af met nog wat pinda’s.

Geniet ervan!

print recept

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *