BlogSaladesVegetarisch

Kale-salade

Kale-salade

door Marleen
Koken is voor mij alweer een tijdje geleden, hier in Amerika is het vooral veel uit eten en de doordeweekse dagen worden lunch en avondeten vanuit stage verzorgd. Afgelopen weekend was mijn eerste weekend om zelf eten te koken, en ik had het koken toch wel erg gemist - het resultaat mag er wezen, een heerlijke kale-salade. Wat is kale? Niets anders dan onze welbekende boerenkool!

Wat heb je nodig? (3-4 porties)
1 cup quinoa
2 el zonnebloempitten
1 cup boerenkool (kale), fijngehakt
blaadjes van 6 takjes koriander
½ cup gepelde edamame (sojabonen)
1 wortel
1 el sojasaus
1 cm gember
½ el citroensap
1 el sesamolie

Wat moet je doen?
Kook de quinoa volgens de uitleg op de verpakking. Kook de sojabonen 1-2 minuten in kokend water tot ze frisgroen zijn, laat uitlekken. Snij of rasp de wortel ondertussen grof en hak de korianderblaadjes grof. Maak dan de dressing door de sojasaus, gember, citroensap en sesamolie te mengen. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *