BlogSalades

Kip-mango-quinoasalade

Kip-mango-quinoasalade

door Marleen 
Deze heerlijke salade kost wat meer tijd om te maken en er zitten best wel wat ingrediënten in, maar hij is het werk meer dan waard!

Wat heb je nodig? (4 personen)
¾ cup quinoa
1 rode peper
100 gram bladspinazie
1 bos verse koriander
1 bosje verse munt
2 kipfilets
1 tl gemalen piment
1 tl paprikapoeder
2 paprika's
1 rijpe mango
1 rijpe avocado
1 bakje tuinkers
4 bosuitjes
200 gram hummus

Wat moet je doen?
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af met koud water in een zeef.

Doe de schoongemaakte peper, spinazie, koriander en munt in de keukenmachine en hak alles fijn. Meng het spinaziemengsel door de gekookte quinoa en laat rusten. Doe de kipfilets in een afsluitbare zak en hussel ze met zout, peper, piment en paprikapoeder. Sla daarna de kipfilets plat met een deegroller tot ongeveer 1,5-2 cm dik. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets op beide kanten tot ze gaar zijn. Snij ondertussen de paprika's in stukjes en roerbak ze kort in olie in een hete wokpan. Schil de mango en avocado, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de bosui in ringetjes en knip de tuinkers af.  Schep de paprika-, mango- en avocadostukjes door de quiona en snij de gare kip in reepjes en leg op de salade. Top af met bosui en tuinkers en verdeel de hummus erover.

Geniet ervan!

print recept

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *