BlogSeizoenspecialsVlees

Aprilspecial | Kiprisotto met bladgroenten en cashewnoten

Kiprisotto

door Hanna
Zowel veldsla als spinazie zijn groenten die volop in april verkrijgbaar zijn. Spinazie zit vol met ijzer en de nootachtige smaak van veldsla past goed bij de cashewnoten en kruidige kip.

Wat heb je nodig? (2 personen)
200 gram risottorijst
1 ui
1 groentebouillontablet
600 gram spinazie
75 gram veldsla
300 gram kip
4 el ketjapsaus
snufje paprikapoeder
50 gram cashewnoten

Wat moet je doen?
Snij de kipfilets in stukjes en leg ze in een schaal. Kruid ze met de paprikapoeder en ketjapsaus. Laat ze vervolgens even marineren totdat je ze gaat bakken.

Bereid vervolgens de risottorijst zoals op de verpakking staat: snij een uitje in kleine stukjes, fruit deze in de pan met wat olijfolie, gooi de risottorijst erbij, en schenk vervolgens, stap voor stap, een beetje groentebouillon in de pan. Zorg ervoor dat je de rijst constant goed blijft roeren. Bak hierna de stukjes kip gaar, en bereid de spinazie. Beslis hierna of je de cashewnoten heel laat, of dat je ze in een mixer nog wat kleiner maakt.

Leg wat risottorijst op je bord als deze klaar is, vervolgens een paar schepjes spinazie en stukjes kip. Decoreer hierna je bord met (gewassen) veldsla en strooi de nootjes als topping erop.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *