BlogSalades

Lichte rosbiefsalade

Lichte rosbiefsalade

door Hanna
Een lekkere, lichte en gezonde salade. Ideaal voor als je een weekendje flink hebt doorgehaald of simpelweg gewoon weer wat extra vitaminen wil binnen krijgen!

Wat heb je nodig? (2 porties)
200 gram rosbief
halve verse ananas
4 eieren
75 gram bladsla
1 tl kardemon
400 gram verse sperziebonen
1 limoen
125 ml kokosmelk
2 el ananassap van de ananas
2 el chilisaus

Wat moet je doen?
Dop de sperziebonen en kook ze tot ze gaar zijn. Kook vervolgens ook de eieren en laat ze even afkoelen, pel daarna en snij ze in schijfjes. Pak een grote schaal, leg daar de bladsla in en verdeel de rosbief erover. Snij vervolgens de ananas in stukjes en gebruik het sap dat vrijkomt met het snijden van de ananas voor de dressing. Meng dit sap samen met het sap van één limoen, de kokosmelk en de chilisaus tot een egale dressing. Leg de stukjes ananas en gekookte sperziebonen in de schaal, Meng alles vervolgens goed door en strooi er wat kardemon overheen. Serveer met de dressing.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *