BlogVlees

Limburgs zoervleisj

Limburgs zoervleisj

door Marleen 
Mijn Limburgse kook-leerschool is vandaag begonnen: zoervleisj! Oftewel: zuurvlees. Dit gerecht wordt oorspronkelijk gemaakt met paardenvlees, maar voor het gemak heb ik gekozen voor magere runderlappen. Dit gerecht is heerlijk voor tijdens onstuimig weer zoals de afgelopen dagen! Nu zit je als het goed is je af te vragen hoe je dit Limburgse gerecht maakt, dus hier komt ie.

Wat heb je nodig? (4 porties)
600 gram magere runderlappen
4 laurierblaadjes
4 kruidnagels
4 uien
110 ml witte wijn-/appelazijn
110 ml warm water
50 gram roomboter
3 sneetjes peperkoek
4 el appelstroop
1-2 el rietsuiker

Wat moet je doen?
Laat het vlees ongeveer een halfuur voor bereiding op kamertemperatuur komen en snij het vlees in stukjes. Bestrooi de vleesstukjes met peper en zout en verhit de helft van de boter in een stoofpan. Bak de helft van het vlees rondom bruin, schep regelmatig om. Voeg het overige vlees toe en bak ook dit rondom bruin. Doe de azijn en het water bij het vlees en voeg de kruiden toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat 1 uur sudderen.

Verhit de overige roomboter in een koekenpan, snipper de ui en bak de ui goudbruin, schep regelmatig om. Doe de uien en appelstroop bij het vlees en verkruimel de peperkoek boven het vlees. Laat nog ongeveer 1 uur stoven en breng daarna op smaak met peper, zout en suiker.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *