BlogSaladesVegetarisch

Mediterraanse pastasalade

Mediterraanse pastasalade

door Marleen
Wat is er nou fijner dan een maaltijd die er mooi uitziet, lekker is en snel op tafel staat? Probeer snel eens deze vegetarische salade!

Wat heb je nodig? (2 personen)
100 gram volkoren penne
1/2 courgette
1/2 aubergine
1 bol mozzarella
flinke hand rucola
handje basilicum
1 tl gerookte paprikapoeder
100 ml olijfolie extra vierge

Wat moet je doen?
Maak als eerste de kruidenolie door het gerookt paprikapoeder in de olijfoliefles te doen. Laat het geheel een uurtje staan. Kook ondertussen de pasta en snij de aubergine en courgette in plakken. Verhit een grill-pan en smeer in met een dun laagje olijfolie. Strooi wat zout over de aubergine- en courgetteplakken. Grill de plakken kant voor kant tot ze een mooi goudbruin grill-patroontje hebben. Snij de mozzarella in plakken en scheur de basilicum fijn.

Doe de pasta samen met de rucola, basilicum en een scheut zelfgemaakte kruidenolie in een kom. Verdeel de gegrilde groenten en mozarella daarover en maak af met nog wat kruidenolie en basilicum.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *