BlogZoet

Meringuetaart met aardbeien, munt en pistachenootjes

Meringuetaart met aardbeien

door Marleen
Deze prachtige taart doet het enorm goed op (zomerse) feestjes. Je steelt hiermee de show en wedden dat iedereen hem lust; jong en oud!

Wat heb je nodig?

250 gram suiker
1 el melk
1/2 tl bakpoeder
125 gram zachte roomboter
3 eieren, gesplitst
125 gram zelfrijzend bakmeel
3 el limoensap
muntblaadjes van 6 takjes munt
8 aardbeien
1 handje pistachenootjes
rasp van 1 limoen
3 el honing
verse munt

Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 180 - 200°C en vet een kleine springvorm in. Begin met het maken van de bodem, een soort cake. Klop hiervoor de zachte roomboter en 125 gram suiker luchtig. Voeg de eidooiers, melk, limoensap, bakmeel, bakpoeder en muntblaadjes toe en mix tot een geheel. Smeer dit op de bodem van de springvorm tot het mengsel gelijk verdeeld is. Zet de springvorm voor 15 minuten in de oven en bak de bodem zo goed als gaar.
 
Ontvet ondertussen een glazen of metalen schaal met citroensap. Klop hierin de eiwitten stijf. Voeg, zodra het eiwit stijfgeklopt is de overige suiker toe en klop de eiwitten zolang dat er een glans ontstaat. Haal de springvorm uit de oven en Spatel het eiwitmengsel in de springvorm en maak piekjes. Zet de taart voor ongeveer 25 – 30 minuten terug in de oven en bak gaar (doe eventueel de prikkertest om zeker te weten dat de bodem gaar is). Laat de taart volledig afkoelen in zijn vorm.
 
Ga dan aan de slag met de topping. Hiervoor snij je de aardbeien in vieren en hak je ¾ van de pistachenootjes en ¾ van de muntblaadjes grof. Meng de honing met het limoensap en meng de aardbeien met het honingmengsel, de gehakte nootjes en munt. Schep het mengsel, zodra de taart volledig is afgekoeld, op de taart en maak af met wat muntblaadjes.
 
Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *