BlogVegetarisch

Mexicaanse rijst met bonen, guacamole en zure room

Mexicaanse rijst met bonen, guacamole en zure room

door Marleen 
Ik maak eigenlijk bijna nooit zelf Mexicaans eten - daarvoor ga ik vaak lekker makkelijk naar een restaurant. Tot vandaag! Ik maakte deze (al zeg ik het zelf) heerlijke Mexicaanse rijst met bonen, guacamole en zure room!

Wat heb je nodig? (4 porties)
400 gram zilvervliesrijst
400 gram zwarte bonen
2 el olie
500 gram passata
165 gram mais
1 groene paprika
2 knoflooktenen
1 el ketoembar
1 tl gerookt paprikapoeder
125 gram zure room
2 avocado’s
1 tomaat
1 rode peper
1 bosje koriander
2 tl komijn

Wat moet je doen?
Snijd de knoflook fijn en fruit in de olie in een hapjespan samen met de ketoembar, gerookte paprikapoeder en 1 tl komijn. Voeg de rijst met de passata en 300-400 ml water, breng aan de kook en laat 15 minuten koken zonder deksel. Maak ondertussen de quacamole. Verwijder de schil en pit van de avocado’s en lepel het vruchtvlees eruit in een kom, snij de tomaat klein en verwijder de zaadlijsten van de peper en snij ook deze in kleine stukjes. Doe bij de avocado in een kom, voeg de komijn toe en hak de koriander grof alvorens deze toe te voegen. Meng goed door en prak het geheel met een vork en voeg eventueel 1 el citroensap toe om te zorgen dat de avocado minder snel bruin wordt. Zet in de koelkast. Verwijder de zaden uit de paprika en snij in stukjes, voeg deze samen met de overige koriander, bonen en mais aan de rijst toe en laat nog enkele minuten opwarmen. Serveer met de zure room, guacamole en eventueel wat tortilla chips.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *