BlogVegetarisch

Naanbroodpizza met linzenhummus en falafel

door Marleen
Deze naanbroodpizza's zijn zo ontzettend makkelijk te maken en vullen enorm goed. De smaken van de linzenhummus, zoete tomaatjes, zachte avocado en de kruidige falafel zijn samen in een woord heerlijk!

Wat heb je nodig? (2 porties)
2 naturel naanbroden
1 avocado
170 gram falafel
zak veldsla
10 cherrytomaatjes
310 gram kikkererwten
160 gram linzen
2 el tahin
1 teen knoflook
1 tl komijn
1 tl citroensap
1 tl olijfolie
peper en zout

Wat moet je doen?
Maak als eerste de hummus door de kikkererwten, linzen, tahin, knoflook, komijn, citroensap, olijfolie en peper en zout naar smaak samen te voegen in de keukenmachine. Laat deze draaien tot een smeuïge substantie ontstaat. Is het niet smeuïg genoeg? Voeg dan nog wat olijfolie toe en laat nog even draaien. Verwarm ondertussen de naanbroden in de oven zoals beschreven op de verpakking en verhit de falafel zo’n 5-10 minuten in een koekenpannetje op laag vuur met wat boter.

Snij in de tussentijd de cherrytomaatjes door midden en de avocado in plakjes. Haal de naanbroden uit de oven en besmeer met de hummus, beleg met een flinke hand veldsla, verdeel de tomaatjes en avocado erover en maak af met de falafel.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *