BlogSnacks

Notenboter

Notenboter

Vandaag is het zo’n dag... een lang weekend, slecht voorbereid (geen boodschappen gedaan) en niet echt iets ready-to-eat in huis. Extra tof om dan juist iets te maken dat niet ready in a second is. Vanochtend heb ik brood staan kneden, wat momenteel aan het rijzen is - ik heb zelfgemaakte notenboter gemaakt, recept komt later én ik maakte deze spinaziefetaspread! Happy Monday!

Wat heb je nodig?
100 gram ongebrande, rauwe noten (bijvoorbeeld van Ekoplaza)
snufje zeezout
keukenmachine

Wat moet je doen?
Verdeel de noten over een met bakpapier beklede ovenschaal. Laat de noten op zo'n 200 graden voor ongeveer 5-10 minuten roosteren, tot ze beginnen te ruiken/goudbruin worden. Laat de noten kort afkoelen en doe ze in de keukenmachine samen met het zout. Zet de keukenmachine aan op de maximale stand en laat deze draaien tot er een soort notenmeel ontstaat. Spatel tussendoor de zijkanten van de keukenmachine schoon, zodat het gehele notenmengsel blijft draaien. Het kan per keer verschillen hoe lang je moet blijven draaien, laatst deed ik er een half uur over, vandaag kostte het me niet meer dan 10 minuutjes. Zodra de noten olie beginnen vrij te laten (dit zie je: het mengsel wordt smeuïger en gaat een beetje glanzen), mag je het mengsel in een potje doen, of meteen opeten natuurlijk!

Geniet ervan!

 

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Pingback Spinazie-fetaspread - Vers Geluk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *