BlogSeizoenspecialsZoet

Novemberspecial | Pompoentaart

Pompoentaart

door Hanna
De seizoenspecial van november is vrijwel vanzelfsprekend een recept met pompoen. Ondanks dat Hanna degene is in NL en Marleen zich momenteel in de USA bevindt, liet Hanna zich toch inspireren door de Amerikaanse feestdag Thanksgiving die volgende week op de planning staat. Pompoentaart, oftewel pumpkin pie, is hier een veel genoten favoriet tijdens de feestdagen!

Wat heb je nodig?
300 gram tarwebloem
200 gram lichte basterdsuiker
175 gram koude boter
3 eieren
400 gram pompoen
325 ml volle melk
3 el maple syrup
1 tl vanille extract
sap van een halve citroen
75 gram ricotta
75 gram roomkaas
handje pompoenpitten (geroosterd)
handje amandelen (geroosterd)

Wat moet je doen?
Meng de tarwebloem samen met 75 gram van de basterdsuiker. Wrijf daar de blokjes boter met de hand doorheen, totdat je een kruimelig deeg hebt. Pak 1 ei en klop dit samen met twee eetlepels melk door het deeg. Meng het deeg tot een platte bal, leg het in een kom en laat een halfuur rusten in de koelkast. Breng ondertussen 300 ml melk met 125 gram suiker, de maple syrup en vanille extract aan de kook. Kook hierin de pompoen gaar in zo’n 20 minuten. Pureer vervolgens met een staafmixer tot een egale massa en laat afkoelen.

Pak een lage taartvorm en vet deze in met boter. Neem 2/3 van het deeg, pak een deegroller en rol het uit tot een dun stuk deeg wat op de bodem en rand van je taartvorm past. Pak vervolgens blindbakvulling en een stuk bakpapier en bak de bodem tien minuten onder in de oven op 180 graden. Haal de blindbakvulling en het bakpapier eruit en bak nogmaals tien minuten in de oven, laat daarna afkoelen. Klop vervolgens de twee overgebleven eieren samen met de ricotta, roomkaas, citroensap en zout tot een mengsel. Roer dit vervolgens door de pompoenpuree. Giet dit in zijn geheel in je taartvorm. Van het deeg wat je nog overhebt, maak je een deksel voor op je taart, let op dat je wat ronde gaatjes uit het deeg drukt. Het hoeft niet helemaal bedekt te zijn, maar druk de randen goed aan. Bestrijk je taart met wat ei voor een mooie glans en bak vervolgens 40 minuten onderin de oven op 200 graden. Mocht je taart nog niet gaar zijn, dan kan je hem er wat langer in laten staan. Decoreer de taart met geroosterde pompoenpitten en amandelen. Mocht je nog wat ricotta of roomkaas over hebben, dit is lekker om te serveren met de taart.

Geniet ervan!

print recept

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Pingback Novemberspecial | Pompoensoufflé - Vers Geluk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *