BlogSoepen

Oosterse kippensoep

Oosterse kippensoep

door Marleen
Ik kan helemaal niet zo goed tegen pikant eten, maar een Oosters soepje met een pikante smaak kan ik wel enorm waarderen op z'n tijd!

Wat heb je nodig? (3-4 porties)
300 gram kipfilet, in stukken
3 cm gember, geschild en fijngehakt
1 ui, gesnipperd
1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
70 gram sperziebonen, schoongemaakt en in stukjes van 4 cm gebroken
blaadjes van 10 takjes koriander, fijngehakt
700 ml groentebouillon
400 ml kokosmelk
½ courgette, in plakjes gesneden
30 gram taugé
2 stengels citroengras
1 el vissaus
sap van 1 limoen
1 el (wok)olie

Wat moet je doen?
Verhit de (wok)olie in een soeppan en fruit hierin de gember, ui, knoflook, citroengras, koriander en peper. Voeg daarna de kipfilet toe en roerbak deze 2 minuutjes op hoog vuur. Zet het vuur lager en laat de kip gaar worden. Voeg daarna de courgette & sperziebonen toe en bak even mee. Schenk de bouillon, vissaus, limoensap en kokosmelk in de soeppan, laat 10-15 minuutjes koken. Haal de kip uit de pan, trek deze met twee vorken uit elkaar en doe terug in de pan. Voeg de taugé toe en laat nog even kort pruttelen op laag vuur.

Geniet ervan!

print recept

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *