BlogSaladesVegetarisch

Oosterse quinoasalade I

Oosterse quinoasalade I

door Marleen
Ik heb twee heerlijke recepten voor oosterse quinoasalades en ik kon niet kiezen, omdat ze allebei zo lekker zijn! Vandaar dat ik ze allebei gewoon op de site heb gezet, hier komt recept nummer 1...

Wat heb je nodig? (3-4 porties)
(hele) grote hand oesterzwammen, gescheurd
klein bakje kastanjechampignons, grof gesneden
1 avocado, in blokjes
3 kopjes quinoa
6 kopjes water
3 bosuitjes, in ringetjes gesneden
klein handje koriander, grof gesneden
3 el sesamzaadjes
(wok)olie of kokosolie
1 el sesamolie
peper en zout naar smaak

Wat moet je doen?
Kook de quinoa in 6 kopjes water voor zo'n 10-15 minuten met de deksel op de pan, laat daarna nog 5 minuten afgedekt staan. Giet af en laat uitlekken in een zeef. Rooster ondertussen de sesamzaadjes goudbruin in een koekenpan (zonder olie of boter) en bewaar ze daarna in een schaaltje of bakje. Verhit de olie in de koekenpan en voeg de gescheurde oesterzwammen toe. Bak deze eerst op middelhoog vuur en daarna nog eventjes op lager vuur. 
Voeg, als de oesterzwammen mooi bruin en knapperig zijn, de champignons toe en bak die nog even mee tot ook deze mooi bruin van kleur zijn. Breng de paddenstoelen op smaak met zwarte, versgemalen peper.
Doe de paddenstoelen in een grote schaal en voeg de sesamzaadjes toe, roer goed door totdat de sesamzaadjes mooi aan de paddestoelen blijven kleven.
Voeg de gekookte quinoa en de overige ingrediënten toe aan de paddenstoelen en hussel goed. 
Breng eventueel nog op smaak met wat zout en extra peper.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *