BlogSaladesVegetarisch

Oosterse quinoasalade II

Oosterse quinoasalade II

door Marleen
En hier het recept voor oosterse quinoasalade nummer 2...

Wat heb je nodig? (3-4 porties)
200 gram quinoa
600 ml water
250 gram kastanjechampignons, schoongeboend en kleingesneden
150 gram mais
125 gram taugé
scheut sesamolie
scheut wok-olie
sap van 1 citroen
blaadjes van 4 takjes koriander, fijngesneden
versgemalen, zwarte peper naar smaak
30 gram sesamzaadjes, geroosterd (in een droge koekenpan)
30 gram hazelnootjes
snufje kurkuma
snufje laos
1 cm gember (geschild & kleingesneden of geperst)
kokosolie

Wat moet je doen?
Kook de quinoa in 600 ml water voor zo'n 10-15 minuten met de deksel op de pan, laat daarna nog 5 minuten afgedekt staan. Giet daarna af en laat uitlekken in een zeef. Bak ondertussen de kleingesneden kastanjechampignons met de peper en een deel van de koriander op middelhoog vuur in wat kokosolie tot de champignonnetjes sappig zijn.
Maak ondertussen de dressing met: kurkuma, laos, gember, koriander, peper, sesamolie, wok-olie en citroensap.

Voeg de sesamzaadjes toe aan de gebakken champignons, zodat de zaadjes mooi aan de champignons blijven plakken. Doe hierna alles in 1 kom (quinoa, champignons, dressing, taugé, hazelnootjes, mais).

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *