SaladesVegetarisch

Parelcouscoussalade met gegrilde groenten, halloumi en dadels

Parelcouscoussalade

door Marleen 
Je zult er vast al eens van gehoord hebben: parelcouscous. De couscouskorrel is ongeveer 3-5 keer zo groot als de couscous die je gewend bent en is veel zachter en voller van smaak! Deze heerlijke parelcouscoussalade has it all - zoet, fris, kruidig en licht pittig.

Wat heb je nodig? (3-4 porties)
200 gram parelcouscous
75 gram rucola
250 gram gegrilde groenten (bijv. aubergine, courgette of paprika)
225 gram halloumi
1 el olie
1 el gemalen komijn
blaadjes van 5 takjes munt
2 handjes witte amandelen
1 handje ontpitte dadels

Wat moet je doen?
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de olie in een koekenpan, snij ondertussen de halloumi in blokjes en bak de halloumi samen met de komijn tot deze voorzien is van een goudbruin krokant laagje (na ongeveer 10 minuten). Snij de groenten en dadels in stukjes, hak de amandelen grof en scheur de muntblaadjes. Doe dit alles samen met de rucola in een kom, voeg de gekookte en afgespoelde parelcouscous en gebakken halloumi toe, meng goed.

Geniet ervan!

print recept

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *