BlogVegetarisch

Pasta met avocado-spinazieroomsaus

door Marleen
Vaak is roomsaus voor bij je pasta vet en ongezond. Deze roomsaus niet - vol groenten en enorm rijk van smaak. Genieten dus!

Wat heb je nodig? (3-4 personen)
150 gram fussili
500 gram cherrytomaatjes
2 avocado’s
50 gram geraspte parmezaanse kaas
1 teen knoflook
2 el gedroogde basilicum
3 grote handen spinazie
70 ml olijfolie extra vierge
30 ml kookroom
peper en zout
handje pijnboompitten

Wat moet je doen?
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en snij de cherrytomaatjes door midden. Maak de pastasaus door de avocado’s te pellen en ontpitten, doe ze in een blender samen met 2 handjes spinazie,  parmezaanse kaas, knoflook, basilicum, olijfolie en kookroom – laat draaien tot een romig mengsel ontstaat. Voeg peper en zout naar smaak toe. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan, let op: laat ze niet aanbranden! Laat de pijnboompitten even rusten in een schaaltje en verhit wat olijfolie in de koekenpan. Verwarm de cherrytomaatjes kort in de koekenpan, voeg daarna de avocado-spinazieroomsaus en pasta toe. Verhit goed door, tot alles goed warm is en serveer met de pijnboompitten.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *