BlogVegetarisch

Pastaloze pompoen/auberginelasagne

Pompoen-auberginelasagne

door Marleen
Deze lasagne maakte ik met een vriendinnetje tijdens ons huisgenoten-diner. Het lastige voor die avond was dat we de wensen van enkele vleesliefhebbers en enkele vegetarische mensen wilden respecteren. Vandaar dat we deze smaakvolle pompoen/aubergine-lasagne maakte, er zit geen vlees in, maar de vleesliefhebber had dat niet eens door! Een echte aanrader wanneer je voor een gemixt gezelschap kookt!

Wat heb je nodig? (4 personen)
1 grote ui
1 winterpeen
300 ml groentebouillon
400 ml tomatenblokjes
½ pompoen
½ - 1 aubergine
1 zakje geraspte geitenkaas

Wat moet je doen?
Snipper de ui en fruit deze in olie in een grote pan op middelhoog vuur. Schil ondertussen de winterpeen en snij in kleine stukjes, voeg deze toe aan de ui en bak even mee. Blus af met de bouillon en laat koken tot de bouillon is verdampt. Ontpit ondertussen de pompoen met een lepel en snij de pompoen, met schil, in kleine stukjes. Snij de aubergine in dunne plakken en verwarm de oven voor op 180°C.
Voeg de pompoen en de tomatenblokjes toe aan de ui en peen en laat dit zachtjes koken tot de pompoen bijna gaar is na ongeveer 10 minuten. Breng de saus op smaak met peper, zout en andere kruiden naar keuze. Vet de ovenschaal in met olijfolie en bouw de lasagne, op volgorde van beneden naar boven:
saus - kaas - aubergine - saus - kaas - aubergine - etc. Eindig met saus en kaas en zet dit ongeveer 30 minuten in de oven.

Geniet ervan!

print recept

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *