BlogZoet

Pecan-havermoutkoekjes

Pecan-havermoutkoekjes

door Marleen
Mijn eerste keer koekjes bakken in Amerika! Het is even wennen, want welke boter pak je, als je kunt kiezen uit 1000 soorten maar er nergens 'roomboter' op staat? Zo gaat het hier met vrijwel alles - megaverpakkingen en enorm veel keus! Gelukkig is het allemaal gelukt, met als resultaat pecan-havermoutkoekjes.

Wat heb je nodig? (6-8 koekjes)
1 cup havermeel
1/2 tl bakpoeder
snufje zout
1 cup zachte roomboter
3 el agavesiroop
1 cup havermout
1 cup grof gehakte pecannoten

Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 165°C. Bedek een bakplaat met bakpapier en bestrooi met wat havermout. Meng in een kom het havermeel, bakpoeder en de zout en voeg de boter en agavesiroop toe. Mix tot alle ingrediënten goed verdeeld zijn tot een mix. Voeg dan de havermout en pecannoten toe en zorg wederom dat alles mooi verdeeld is door het deeg. Leg met een eetlepel steeds een bolletje deeg op de bakplaat tot het deeg op is. Laat de koekjes in 40 minuten gaar bakken en laat daarna nog minstens 20 minuten afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *