BlogZoet

Pecannoten-bonbons

door Marleen 
Deze heerlijke pecannoten-bonbons met dadelkaramelvulling zijn perfect voor bij een kopje koffie of thee; niet te klein en niet te groot!

Wat heb je nodig? (6 bonbons)
110 gram witte chocolade
4 dadels
2 el kokosolie
handje ongebrande pecannoten

Wat moet je doen?
Zet een siliconen ijsklontjeshouder klaar, ik gebruikte deze van de HEMA, en breek de witte chocola in stukjes. Zet een pan met een klein laagje water op het vuur en breng het water aan de kook. Zet als het water kookt het vuur uit en plaats een glazen schaal op de pan (de bodem van de schaal mag het water niet raken). Leg hierin de witte chocoladestukjes in en laat smelten, roer af en toe. Maak ondertussen de dadelkaramel door de pitten uit de dadels te verwijderen en de dadels samen met de kokosolie in een hakmolen te malen tot er een karamelachtige substantie ontstaat. Inmiddels is de chocolade bijna gesmolten, haal de schaal van de pan en zet op een handdoek, roer nog even door zodat de laatste chocoladestukjes ook smelten. Doe in elk vakje 1 eetlepel chocola en beweeg daarna de ijsblokjeshouder zo dat de randen van de bakjes ook van chocolade zijn voorzien. Dek af met aluminiumfolie en zet kort in de vriezer. Blijf de chocolade zo nu en dan roeren en hak ondertussen de pecannoten (op 6 pecannoten na, deze zijn voor de garnering) grof. Haal de ijsblokjeshouder uit de vriezer en vul elk vakje met 1-2 theelepels dadelkaramel en strooi daarop wat van de grofgehakte pecannoten. Maak de bonbon 'dicht' door een eetlepel chocolade over de noten en dadels te gieten tot je niets meer ziet. leg daarop een pecannoot en zet in de vriezer tot de chocolade wederom gestold is. Daarna kun je de bonbons bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *