BlogSeizoenspecialsZoet

Oktoberspecial | Perencrumble

Perencrumble

door Hanna
Koken met de seizoenen, het is niet alleen beter voor je portemonnee, maar ook nog eens beter voor de kwaliteit van de ingrediënten! Door te eten wat er in het betreffende seizoen geoogst wordt, eet je de producten in hun puurste wezen. In deze maandspecial deze heerlijke perencrumble. Een makkelijk recept waarmee je jezelf en je gasten gegarandeerd blij maakt! Ideaal om te maken op een (herfstachtige) zondag!

Wat heb je nodig?
75 gram (tarwe)bloem
25 gram havermout
50 gram boter
60 gram (basterd)suiker
2 el ahornsiroop
3 peren
2 friszoete appels
90 gram noten naar keuze
2 tl kaneel

Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appels en peren en snijd ze in kleine stukjes. Strooi er 15 gram suiker en de kaneel overheen en schep goed om.

Pak hierna de bloem, havermout, ahornsiroop en boter en overgebleven 45 gram van het suiker en meng het door elkaar, totdat je een kruimelig deeg hebt. Hak je noten grof, maar niet helemaal fijn. Boter je schaal vervolgens in (het liefst een niet al te diepe schaal) en leg het fruit erin. Strooi vervolgens het kruimeldeeg en de grofgehakte noten hier overheen. Zorg dat het geheel mooi verdeeld is. Zet vervolgens 30 minuten in de oven en je crumble is klaar!

Geniet ervan!

print recept

Dit artikel heeft 1 reactie

  1. Gerard

    Erg leuk initiatief die seizoenspecials.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *