BlogSaladesVis

Pokebowl met gerookte zalm en frisse groenten

Bij temperaturen boven de 25 graden Celsius heb ik vaak weinig zin om lang in de keuken te staan. Wel vind ik het belangrijk om gezond en vers te eten. Ik ben op zoek gegaan naar een gerecht dat makkelijk en snel klaar is, met zo min mogelijk inspanning: een pokebowl! Oké, zo'n pokebowl kost je wel een beetje inspanning, maar het valt reuze mee. Deze pokebowl is namelijk supersnel klaar en enorm efficiënt te maken: terwijl de rijst kookt en afkoelt, kun je ondertussen mooi de frisse groenten snijden.

Pokebowl
Pokebowl

 

Wat heb je nodig voor deze frisse pokebowl voor 2 personen?
150 gram gerookte zalm
1 biologische tomaat
1 halve biologische komkommer
1 romigzachte avocado
4 el mais
4 el edamame (bijvoorbeeld deze)
1 cup basmatirijst
2 el sesamolie
1 el sojasaus
1 rood pepertje
1 el sesamzaadjes

Wat moet je doen?
Zoals ik al zei is deze pokebowl super efficiënt te maken. Zorg eerst dat je een pannetje met water aan de kook brengt, waar je de rijst in kunt koken (volg de verpakking voor de bereidingswijze). Snij ondertussen de gerookte zalm in snippers. Snij het rode pepertje door midden en verwijder de zaadlijsten. Snij de het pepertje in kleine blokjes. Maak een dressing door de kleine peperblokjes te mengen met de sesamolie en de sojasaus. Roer deze dressing door de zalmsnippers. Snij de tomaat en komkommer in kleine blokjes en leg deze even weg. Snij de avocado door midden en haal de pit eruit. Snij met een mes fijne plakjes avocado van het vruchtvlees, terwijl de avocado nog in de schil zit. Haal met een eetlepel de avocadoplakjes uit de avocado-helften en bewaar ook dit apart. Giet de rijst af en spoel deze af met koud water. Verdeel de rijst over twee kommetjes (bowls). Verdeel over de bowls de groenten: de tomaat, komkommer, mais, edamame en avocado. Verdeel dan de zalmsnippers over de bowls en top af met wat geroosterde sesamzaadjes. Je pokebowl is ready-to-eat! 

Geniet van je pokebowl!

PS: hou je niet zo van pikant? Laat de rode peper in het recept voor deze pokebowl achterwege!

PPS: eet je liever vegetarisch en wil je de zalm liever overslaan? Vervang deze eventueel met in ketjap gemarineerde tempeh, die je kort in een koekenpan met wat wokolie hebt aangebakken. 

PPPS: heb je liever geen basmatirijst? Je kunt altijd kiezen voor andere rijstsoorten, zoals zilvervliesrijst, pandanrijst of sushirijst. Je kunt de rijst ook vervangen door quinoa, zoals bij dit recept wat we al eerder maakten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *