BlogSoepenVegetarisch

Pompoensoep

door Marleen 
Een heerlijke pompoensoep is altijd lekker op zijn tijd! Deze is ietwat pittig en heeft een heerlijke Aziatische twist.

Wat heb je nodig? (4 porties)
1 sjalotje
1 teentje knoflook, geperst
1 rode peper
2 cm gember
zwarte peper naar smaak
4 takjes koriander
600 ml bouillon
8 el kokosmelk
4 tl zaden/pitten
2 tl harissa
2 kleine pompoenen

Wat moet je doen?
Snijd de pompoen open en verwijder de pitten met een lepel. Snijd de pompoen in stukjes, je hoeft de schil niet te verwijderen, door het koken wordt deze zacht en kan deze mee de soep in! Snipper het sjalotje en snijd de peper in reepjes. Schil de gember en snijd klein. Verhit wat olie/boter in een grote soeppan en fruit hierin de knoflook, sjalotje, peper, gember en pompoen. Voeg de peper en harissa toe en roer even door. Doe de bouillon in de pan erbij en laat het geheel 20 minuten zachtjes doorkoken met de deksel op de pan. Pureer de soep met een staafmixer tot je de gewenste dikte hebt (met nog hier en daar stukjes pompoen of volledig glad gepureerd). 

Verdeel de soep over de kommen, doe twee eetlepels kokosmelk per kom bij de soep. Knip 1 takje koriander per portie kort en bestrooi met de zaden/pitten.

Geniet ervan!

print recept

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *