BlogSeizoenspecialsVegetarisch

Novemberspecial | Pompoensoufflé

Pompoensouffle

door Hanna
Pompoen, je kunt er zoveel kanten mee op! Het is niet alleen lekker in een zoet gerecht zoals een pompoentaart, maar het kan ook heel goed hartig worden gebruikt. Wat dacht je van een makkelijke pompoensoufflé, de meeste ingrediënten heb je vast al in huis.

Wat heb je nodig? (6 personen)
500 gram pompoen, in kleine blokjes en geschild
2 kleine uien of 1 grote ui
olijfolie
nootmuskaat
paprikapoeder
3 eieren, gesplitst
500 ml groentebouillon
75 gram oude geraspte kaas
1 aubergine of 1 rode paprika
50 gram pijnboompitten
6 souffléschaaltjes of glazen potjes

Wat moet je doen?
Snij de ui(en) in kleine stukjes en fruit deze aan in een pan met een beetje olijfolie. Snij de pompoen in kleine blokjes en fruit deze 1 minuut in. Maak vervolgens een groentebouillon door twee bouillonblokjes met 500 milliliter te mengen. Giet dit bij de pan met pompoenblokjes in. Laat dit geheel ongeveer 25 minuten zachtjes doorkoken. Zeef daarna de pompoen uit de pan en pureer met een staafmixer. Breng het op smaak met nootmuskaat, paprikapoeder en eventueel wat peper en zout. Splits daarna de eieren. Meng de eidooiers met 50 gram geraspte kaas en schep dit bij de pompoenpuree. Klop de eiwitten stijf en spatel dit door het pompoenmengsel. Giet het mengsel vervolgens in de glazen potjes en zet 30 minuten in een oven van 200 graden. Rooster ondertussen de pijnboompitten en reepjes aubergine (of paprika, dat is een goede vervanger) en strooi deze met nog wat kaas over de potjes als ze uit de oven komen.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *