BlogZoet

Popovers

Popovers

door Marleen 
Popovers zijn van origine afkomstig uit de USA. Heerlijk zachte en luchtige broodjes met maar 3 ingrediënten en binnen een halfuur op tafel! Ideaal voor een lazy-sundaybreakfast!

Wat heb je nodig? (16 popovers)
4 eieren
400 ml melk
300 gram bloem
optioneel: 3 el kokosrasp

Wat moet je doen?
Verwarm de oven voor op 230°C. Zet de muffinvorm vast in de oven om op temperatuur te komen. Klop ondertussen de eiren en melk tot een luchtig mengsel. Voeg de bloem (en eventueel kokosrasp) toe en klop door tot je kleine luchtbelletjes in het beslag ziet. Haal de muffinvorm uit de oven, vet de vormpjes in en verdeel de vormpjes tot ¾ vol. Zet de popovers in de oven voor 25 minuten. Draai na 10 minuten de temperatuur terug naar 175°C. Verwijder de popovers, als ze goudbruin van kleur zijn, uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster. Serveer met wat jam.

Geniet ervan!

print recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *